Beneficii ale terapiei bowen

Beneficii ale terapiei bowen
Iată o prezentare succintă a beneficiilor şi efectelor pozitive care se înregistrează în urma unei şedinţe de Bowtech, alături de gama multiplă de afecţiuni pe care le vizează, cu menţiunea că la fel cum simptomatologia bolii diferă de la pacient la pacient şi manifestările acestor efecte pot fi diferite.

Combate durerea
Unul dintre prinicipalele motive pentru care pacienţii aleg să urmeze terapia Bowen este combaterea durerii. Apariţia durerii are diverse cauze, aceasta se poate instala datorită unei accidentări, a unei infecţii sau inflamaţii, a anumitor procese degenerative intervenite la nivelul organelor sau al oaselor, circulaţiei deficitare sau inervaţiei. Durerea este un indicator al unei dizarmonii şi totodată un semnal pe care îl transmite corpul prin care solicită asistenţă. Metoda Bowen atenuează semnificativ durerea, adesea încă de la prima şedinţă.

Asigură drenajul limfatic
Terapia Bowen are ca efect indirect stimularea sistemului limfatic. Datorită faptului că sistemul limfatic este predispus congestionării, ceea ce duce la scădere eficienţei sistemului imunitar, drenajul limfatic este extrem de important. Prin procedurile sale aplicate succesiv, terapia Bowen asigură un drenaj limfatic corespunzător.

Principiu holistic de acţiune
Metoda Bowen acţionează în baza unui principiu holistic care permite corpului să se vindece singur. Aceasta nu se centrează asupra unei probleme de sănătate anume, ci lucrează în permanenţă asupra corpului ca întreg, a organismului înţeles ca tot unitar. Terapia Bowen intensifică circulaţia la nivelul tuturor organelor, ceea ce stimulează capacitatea organismului de autovindecare.

Se poate aplica fără risc atât copiilor, cât şi vârstnicilor
De tratamentele Bowtech pot beneficia copiii şi persoanele în etate, indiferent de vârstă. Acestea sunt foarte delicate, în cea mai mare parte complet nedureroase chiar şi pentru cei mai sensibili dintre indivizi şi nu prezintă nici un fel de risc, putând fi aplicate în cazurile în care alte tratamente, mai invazive sunt contraindicate.

Tratamentele nu necesită dezbrăcarea pacientului
Procedurile Bowtech nu necesită dezbrăcarea pacientului, unul dintre cele mai mari avantaje ale acestei terapii constând în faptul că se poate aplica prin haine lejere. Pentru confort şi eficienţă, însă, se recomandă ca pacientul să poarte o îmbrăcăminte lejeră, care să nu strângă sau incomodeze.

Stimulează circuitul energetic şi circulaţia sângelui în corp
Circuitul energiei în corp este un proces subtil, foarte dificil de cuantificat. Pacienţii Bowen descriu adesea senzaţii de căldură manifestate în diverse părţi ale corpului, ceea ce indică o fluidizare a cicuitului energetic, şi deci încercarea organismului de a se reechilibra. Circulaţia deficitarea este în mod frecvent responsabilă de o multitudine de probleme de sănătate. Odată restabilit, un flux normal al circulaţiei în regiunile cu circulaţie deficitară, aceasta determină un mediu propice însănătoşirii, prin declanşarea proceselor naturale de autovindecare.

Redresează balanţa musculară
Tensiunile musculare se află adesea la originea durerilor de diverse tipuri, a rigidităţii, atrofiei şi posturilor defectuoase. Prin alternarea de mişcări pozitive şi negative, metoda Bowen este deoesbit de eficace în reducerea tensiunilor musculare, a inflamaţiilor şi durerilor cauzate de aceastea.

Reduce stressul
Stressul reprezintă una dintre plăgile civilizaţiei moderne. Acţionând insidios şi în tăcere, el este responsabil de o panoplie întreagă de afecţiuni, inclusiv de infarctul miocardic, tensiunea arterială, ulcere gastrice sau duodenale, migrenele cronice ş.a.m.d.. Unul dintre beneficiile miraculoase ale terapiei Bowen este acela de a diminua nivele de stress cu care se confruntă individul prin reducerea tensiunii musculare şi îmbunătăţirea fluxului energetic din corp, care are drept rezultat creşterea capacităţii organismului de a adaptare la stress. Pacienţii descriu adesea că încearcă o senzaţie de revigorare, de plăcută energizare şi că se simt mai uşori.

Eficienţă în tratarea afecţiunilor cronice şi a accidentărilor la sportivi
Terapia Bowen şi-a dovedit eficacitatea în tratarea unei varietăţi de afecţiuni cronice, inclusiv de ordin intern precum constipaţia, tulburări uro-renale sau digestive. Un efect surprinzător se înregistrează de asemenea în cazurile accidentărilor survenite în timpul unor activităţi sportive, precum întinderi, accidentări ale genunchiului, gleznelor, ale umărului etc, adesea metoda Bowen prevenind cu succes intervenţia chirurgicală.

Optimizează digestia şi absorpţia substanţelor nutritive
Pacienţii care urmează terapia Bowen confirmă frecvent îmbunătăţiri intervenite la nivelul digestiei şi ameliorări a problemelor stomacale. Prin îmbunătăţirea circulaţiei şi reducerea tensiunii musculare în corp, sistemul digestiv este mai bine echipat pentru absorpţia corespunzătoare a substanţelor nutritive care sunt transportate, astfel mai eficient la celule, ceea ce vine în sprijinul procesului de autovindecare. De aceea, în asociere cu o dietă şi un stil de viaţă corespunzătoare, terapia Bowen poate da rezultate miraculoase.

Activează capacitatea pulmonară şi aportul de oxigen în plămâni
Terapia Bowen este foarte indicată persoanelor suferinde de astm, bronşită, emfizem sau alte tulburări şi afecţiuni respiratorii, pe care aceasta le ameliorează prin îmbunătăţirea circulaţiei, reducerea tensiunii musculare şi creşterea capacităţii pulmonare, ceea ce rezultă în optimizarea schimburilor de gaze la nivelul plămânilor.

Are efect detoxifiant
Metoda Bowen are între altele ca efect detoxifierea organismului prin eliminarea unor toxine dăunătoare ca urmare a stimulării sistemului limfatic, îmbunătăţirii circulaţiei sanguine şi optimizării funcţiei renale. Toxinele reziduale din organism sunt adesea responsabile de instalarea unor afecţiuni cronice precum sindromul oboselii cronice, inflmaţiile, migrenele sau alte afecţiuni degenerative.

Beneficii în tratarea tulburărilor emoţionale şi psihologice
Pacienţii Bowen confirmă adesea că după tratament are loc o îmbunătăţire a problemelor lor de ordin psihologic, depresiilor, anxietăţilor sau după caz stressului. Mulţi dintre ei declară faptul că se simt mult mai calmi şi mai pregătiţi să îşi înfrunte temerile, traumele sau problemele. Tehnica Bowen poate, astfel creea un teren favorabil confruntării emoţiilor refulate pentru mult timp.

Îmbunătăţeşte funcţia dermei
Prin acţiunea sa de detoxifiere a organismului, care antrenează între altele toate straturile dermei, terapia Bowen are adesea drept efect îmbunătăţirea stării de sănătate a pielii, dând rezultate în tratarea eczemelor, a acneei şi iritaţiilor pielii, proces declanşat odată ce organismul elimină din toxine şi se optimizează schimburile la nivelul dermei, pielea începând astfel să respire corespunzător.

Potenţial efect în înlăturarea chisturilor
În anumite cazuri, prin tratamente Bowtech a avut loc dispariţia unor chisturi semnalate de pacient. Acesta este un efect imediat al procesului de detoxifiere şi al optimizării drenajului limfatic, proces ce sporeşte capacitatea organismului de purificare a rezidurilor.

Îmbunătăţeşte postura corpului
O postură defectuoasă dăunează grav organismului provocând adesea deformări ale coloanei sau chiar tulburări de ordin psihologic. Metoda Bowen reduce tensiunea musculară acumulată în corp ceea ce duce la optimizarea echilibrului homeostatic şi corectarea posturii greşite. Un exerciţiu fizic regulat şi care să nu supună coloana unor posturi nenaturale, constituie, însă una dintre condiţiile de bază ale succesului.

Îmbunătăţeşte capacitatea de autovindecare a ţesuturilor
Nu în ultimul rând şi de importanţă fundamentală, prin stimularea circulaţiei sanguine, a fluxului energetic şi procesului de detoxifiere, bowtech-ul îmbunătăţeşte radical capacitatea de autovindecare a ţesuturilor, ceea ce însemană că la pacienţii care urmează tratamente Bowtech diversele tulburări organice, eventualele accidentări, degenerări musculare sau a ligamentelor se vindecă mai rapid, prin stimularea proceselor de regenerare.